کره از دسته مواد لبنی بسیار مفید میباشد. تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، استحکام استخوانها و عضلات و محافظت از پوست از خواص کره است.
همه ما کره را به عنوان یک ماده غذایی مفید میشناسیم و تا حدودی از خواص و
اثرات آن آگاهیم. این ماده غذایی مفید عمدتا از چربی تشکیل شده است
و در نتیجه کالری زیادی هم دارد. از همین رو برای تامین انرژی مورد نیاز بدن به ویژه انرژی مورد
نیاز کودکان و تامین مواد لازم برای رشد و نمو آنها بسیار مفید میباشد. کمک به
سلامت قلب و عروق، محافظت از پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریها،
تامین کلسیم مورد نیاز بدن و کمک به تقویت و استحکام استخوانها همانند سایر مواد
غذایی گروه لبنیات از مهمترین خواص کره و فواید مصرف آن است. در ادامه این مطلب
تعدادی از خواص کره گردآوری شده است. همچنین شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در
رابطه با خواص سایر مواد لبنی به لینکهای زیر مراجعه
نمایید.
کره معمولا از سرشیر گرفته میشود. اگر سرشیر را خوب بزنیم پوسته یا پردهای که گلبولهای چربی را پوشانده است پاره میشود. دانههای چربی بهم چسیبده و کره تشکیل میگردد. در این گلبولهای
چربی مقدار زیادی آب وجود دارد . پس از آنکه دانههای چربی از میان آب خارج شد آب در مایع سرشیر باقی میماند. معمولا 70 تا 80
درصد سر شیر را آب تشکیل میدهد که در حدود 13 درصد آن در کره جای میگیرد.
مزاج کره
حیوانی تازه، گرم و تر است اما هر چقدر که بماند و به اصطلاح کهنه شود
رطوبت آن کمتر شده و رو به خشکی می رود. برخی از خواص کره و فواید مصرف این ماده لبنی پرخاصیت عبارتند از:
کره شامل
۸۰
درصد چربی است و بقیه آن از آب تشکیل شده است. درواقع در ساخت کره بخش چربی شیر از
پروتئینها و کربوهیدراتها جدا می شود. این
ماده غذایی شامل ۴۰۰ اسید چرب متفاوت است. حدود ۷۰ درصد از این اسیدها
شامل اسیدهای اشباع و ۲۵ درصد آن اسیدهای غیراشباع است. چربیهای اشباع نشده در
یک مقدار حداقل وجود دارند و حدود 3/2 درصد از محتوی کل چربی کره را تشکیل می
دهند. انواع دیگری از چربیهای موجود در این ماده غذایی شامل کلسترول و
فسفولیپیدها است. همچنین کره شامل انواع ویتامینها نظیر ویتامین آ، کا، ای، د و ویتامین
ب12 میباشد.
لازم است بدانید، کره داغ مقدار زیادی از ویتامینهای خود را از دست میدهد و ضمنا جذب آن برای بدن دشوار میگردد. بهترین نحوه
مصرف کره، به صورت تازه و مصرف خام آن است.
منابع: کتاب فرهنگ خوراکیها، مجله ونوس
مطلب
درباره این سایت